Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: info@heidenhain.nl

De innovatieve True Image Technology voor betrouwbare positiemeting zonder sperlucht

Ingekapselde meetsystemen van HEIDENHAIN met de innovatieve True Image Technology bieden ook bij vloeibare verontreinigingen en condensatie in de gereedschapsmachine een volledig onbelemmerd zicht op de liniaal. Daardoor leveren de lengte- en hoekmeetsystemen van HEIDENHAIN uit de LC-serie 6, en RCN-serie 1 in veel gevallen zeer nauwkeurige positiewaarden zonder perslucht. Dit verlaagt de systeemkosten en vermindert de CO2-voetafdruk van de meetinstrumenten met tot maar liefst 99%.

Het gebruik van koelsmeermiddelen bij de bewerking zorgt voor vloeibare verontreinigingen en condensatie in de gereedschapsmachine. De ingekapselde lengtemeetsystemen uit de LC-serie 6 en hoekmeetsystemen met eigen lagering van de RCN-serie 1 van HEIDENHAIN bieden echter een zicht op de liniaal dat volledig vrij is van deze vervuiling. Daarvoor zorgt de innovatieve True Image Technology. Een speciaal Light Guiding-element elimineert de anders typische optische vervorming van de liniaal volledig, bijvoorbeeld bij druppels op de liniaal. De tastkop krijgt een onbelemmerd beeld van de maatstrepen, zelfs bij vloeistofvervuiling.

Daardoor leveren de lengte- en hoekmeetsystemen van HEIDENHAIN uit de LC-serie 6, en RCN-serie 1 in veel gevallen zeer nauwkeurige positiewaarden zonder perslucht. Het sperluchtsysteem van de machine kan aanzienlijk worden vereenvoudigd, de CO2 -voetafdruk van de meetinstrumenten vermindert met tot maar liefst 99% en de systeemkosten dalen aanzienlijk. Zo blijven gereedschapsmachines door de vuilwerende optiek duurzaam productief en neemt ook de beschikbaarheid van de machine toe zonder gebruik van sperlucht. Door het geringe aantal componenten in het sperluchtsysteem maakt de True Image Technology bovendien een snellere montage van de meetsystemen mogelijk.

CO2 -voetafdruk en TCO verlagen: dankzij de True Image-technologie leveren HEIDENHAIN-meetsystemen betrouwbaar zeer nauwkeurige positiewaarden, zelfs zonder sperlucht.
De ingekapselde LC- en RCN-meetsystemen van HEIDENHAIN met True Image Technology vereenvoudigen het sperluchtsysteem van de gereedschapsmachine. De CO2-voetafdruk vermindert met tot maar liefst 99%.
Contactpersoon – Pers

Marketing communicatie

+31 318 58 1800

info@heidenhain.nl
Downloads
Persbericht