Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: info@heidenhain.nl

De gereedschapsbreuksensor TD 110 van HEIDENHAIN: Procesbetrouwbaarheid en tijdvoordelen voor inbouw achteraf

Gereedschappen in de machinekamer volledig geïntegreerd in geautomatiseerde processen op breuk controleren: met de inductieve gereedschapsbreuksensor TD 110 van HEIDENHAIN kunnen gebruikers aanzienlijke tijdvoordelen behalen en tegelijkertijd afkeur minimaliseren – twee belangrijke aspecten voor een duurzame productie en meer productiviteit vanaf het eerste onderdeel.

Gebroken gereedschappen in geautomatiseerde processen herkennen en schade bij de volgende bewerkingen voorkomen – de TD 110 verhoogt bovendien de procesveiligheid bij de productie. Want hij herkent een gebroken gereedschap op weg van het gereedschapsmagazijn naar de machinekamer of terug tijdens het passeren, en voorkomt dat het nog een keer wordt gebruikt. Daartoe kan de compacte en robuuste breuksensor in het werkbereik van vrijwel elke gereedschapsmachine in de onmiddellijke nabijheid van de tafel worden aangepast. In een gereedschapsmachine met HEIDENHAIN-besturing duurt de inbouw van de TD 110 slechts 4 tot 5 uur – een tijdsinvestering die na 3000 testprocessen al is terugverdiend.

De gereedschapsbreuksensor TD 110 detecteert bij gereedschappen vanaf diameter 0,4 mm een gereedschapsbreuk vanaf een lengteverandering van 2 mm contactloos via een inductieve sensor – direct in de machinekamer bij roterende spil met werktoerental op weg van het gereedschapsmagazijn naar de machinekamer of terug. Zo verhoogt hij de procesveiligheid aanzienlijk en bespaart hij dankzij de controle in de optimale baan bij elke testprocedure tot 6 seconden bijkomende tijd in vergelijking met gewone laserfotocellen. De signalen van de TD 110 worden eenvoudig via de interface van het tastsysteem naar de besturing verzonden. Vervolgens wordt een melding, een NC-stop of een gebruikersspecifieke vastgelegde reactie geactiveerd – bijv. een bericht aan StateMonitor, de MDE-software van HEIDENHAIN.

Dit leidt bij de gereedschapswissel tot aanzienlijke tijd- en kostenvoordelen en een duidelijke vermindering van de CO2-uitstoot, omdat de TD 110 ook zonder perslucht werkt. Dat draagt bovendien bij aan de eenvoudige montage. Persluchtslangen of filtereenheden zijn bij de montage niet nodig. Het is voldoende om één kabel voor voeding en signaaloverdracht te gebruiken. Bovendien is de TD 110 door de inductieve meting onderhoudsvrij.

6 seconden bij elke breukcontrole besparen: de gereedschapsbreuksensor TD 110 van HEIDENHAIN controleert ook microgereedschappen direct in de machinekamer en in ijlgang
Contactpersoon – Pers

Marketing communicatie

+31 318 58 1800

info@heidenhain.nl
Downloads
Persbericht